Karongawe

Na een kleine drie weken Botswana verhuizen we naar Karongawe Reserve. Een kleine 50 km ten oosten van het Kruger Park. Het landschap in Botswana was vrij open op een enkel gebied na dat volstond met Mopani bomen. Mopani is het favoriete eten van de olifanten. Ze smullen van de bladeren, maar ook de bast van de boom verdwijnt snel onder de slurf…

Het Karongwe kamp heeft een paar keer flink pech gehad. 5 jaar geleden is het afgebrand. Een muis, had de gasleiding doorgeknaagd, met wat vuur erbij was dat het einde van de lecture room en keuken.

2021 Toen alles netjes was herbouwd, is de boel weggespoeld, door overvloedige regen verdwenen de nieuwe gebouwen en 4 tenten in de rivier. Een grote marulla tree die er in 2016 stond is weg gespoeld door het water.

Het kamp ligt dus naast een rivier. Dit zorgt er voor dat er veel vogels zijn en ook stappen er antilopen rond, waaronder de Nyala. Deze voelen zich ook in het kamp thuis.